joi, 25 octombrie 2012

shui xian oolong-teaworld

Oolong puternic oxidat din nordul provinciei Fujian,zona muntilor Wu Yi.Specific acestui oolong sunt frunzele intregi rulate in lungime si culoarea brun inchis.Concentratia mare de minerale datorita solului din zona muntoasa a facut ca acest ceai sa poarte si numele de Wu Yi rock oolong.Se fac infuzii scurte(20-30 secunde) cu apa fiarta la 95-98 grade.La un gaiwan(ceasca) de 100 ml se folosesc 2-3 grame frunze.Gustul mineral si de copt se simte din prima infuzie si se mentine pe parcursul celorlalte.De la a treia infuzie,gustul dulceag de miere se intensifica substantial.Culoarea infuziei este portocalie,specifica acestor tipuri de oolong.
shui xian 2011
shui xian 2011

prima infuzie

a 2-a infuzie

a 3-a infuzie

a 4-a infuzie

a 5-a infuzie

a 6-a infuzie


gaiwan 100 ml

frunzele infuzate




Niciun comentariu: