duminică, 10 martie 2013

Sheng puer 2011 "Jing Mei" tuo'cha-aicha.md

      Sheng puer 2011 "Jing Mei" tuo'cha 100 gr.
      Un pu'er sheng(verde) din anul 2011. Jing Mei  este un munte din regiunea Pu'er(Simao) din provincia Yunnan. Producătorul este de fapt o asociaţie privată de mici fermieri care au iniţiat  un proiect pentru a face cunoscută tradiţia procesării frunzelor arborilor seculari de ceai.Pentru acest tip de puer apa trebuie să fie la 95 grade. Neapărat trebuie spălate frunzele,prima infuzie fiind aruncată. Foarte important este timpul de infuzare,care nu trebuie să fie mai mare de 10 secunde,altfel ceaiul devine amar. Se pot realiza până la 8-10 reinfuzări. Culoarea ceaiului este de un galben cu o intensitate medie,specifică sheng puer-ului nematurat. Aromă intensă,amintind de ceaiurile verzi mai tari  cu un gust dulceag, uşor afumat .






Un comentariu:

Iulian spunea...

Bun pentru tineretea lui :)