luni, 4 martie 2013

menghai shu puer 2005


     Turtă produsă de Menghai Tea Factory în anul 2005. Maturat timp de 7 ani,puer'ul dezvoltă o aromă persistentă,întunecată. Aroma şi gustul sunt intense,condimentate,notele de lemn ud şi nuci contopindu'se într'o licoare rubinie. Pentru cei interesaţi,unele fabrici de puer trec pe ambalaj divese informaţii ce ţin de gradul de calitate,anul,anotimpul,aria de cultivare cât şi reţeta de preparare reprezentată printr'un cod de 4 cifre. La acest puer se poate vedea codul reţetei 7576. Sigla renumitei fabrici se remarcă în centrul ambalajului în idiograma stilizată CHA.
    Ceaiul preparat în stil gong fu trebuie spălat de 2 ori cu apă la 100 grade Celsius, pentru a îndepărta impurităţile dar şi pentru a desface frunzele presate. Primele infuzii trebuie să fie mai scurte,până în 30 secunde. În ce priveşte raportul cantitativ, personal optez pentru 5 grame frunze la 120 ml apă timp de 10-15 secunde primele 3 infuzii după spălarea ceaiului. Cu cât creşte nr de infuzii,creşte şi timpul de infuzare,adaugandu-se de fiecare data cate 5 secunde fata de anterioara.Numarul de infuzii este determinat de calitatea frunzelor.






Niciun comentariu: