sâmbătă, 2 martie 2013

1992 Xia Guan Sheng Tuo Cha


         Un sheng puer din anul 1992!As putea sa ma opresc aici, lasand pe fiecare sa descopere acest ceai extraordinar,insa imi rezerv macar un mic comentariu.Cred ca maturitatea acestui sheng se dezvaluie in aromele desavarsite de-a lungul anilor,atingand nuante cu totul si cu totul subtile. Foarte mult spune culoarea infuziei de un auriu stralucitor. Infuzia clara cu vagi arome de afumat si cu un gust dulce delicat se pastreaza de-a lungul multor reinfuzari,o calitate a ceaiurilor chinezesti.Un ceai la superlativ!
        Informatii mai detaliate legate de producator si mod de infuzare gasiti si pe site-ul Companiei !






5 comentarii:

Iulian spunea...

Duminica am fost intr-o ceainarie si am servit un Shou Puerh loose leafs, intrand in vorba cu fata de acolo i-am spus ca sunt bautor de puerh ca avusesem sansa cu o seara in urma sa beau un sheng din '92, m-a intrebat cum a fost.....m-am blocat, nu stiam ce sa-i spun. cam asta a fost efectul acestui ceai asupra mea.

Anonim spunea...

salut,
sunt am baut si eu un sheng pu de la Xiaguan, din 2007. era tot un tuo cha. Aroma de pruna afumata era intr-adevar foarte placuta si a tinut la infuzii. Totusi gustul de ,,se'', cum spun chinezii, sau astringenta, era mult prea evident. Si sunt deja 7 ani! Daca exista totusi, trebuie macar sa se ,,topeasca'' repede in timpul degustarii. Nu stiu care este deci motivul. Probabil ca este un taidi cha, adica de terasa? Daca ma gandesc la pretul prea ieftin pentru un ceai vechi, cu care l-am achizitionat, este posibil ca acesta sa fie motivul. Dar pentru un taidi cha, eroma era surprinzator de buna?

Are ceaiul incercat de tine inca acea astringenta?

am putea face schimb de cateva grame pentru o infuzie doua....de dragul experimentului? xiaguan tuocha-ul meu nu este atat de vechi, dar merita incercat, pentru ca nu este un ceai rau deloc! ce zici?

Anonim spunea...

salut,
sunt am baut si eu un sheng pu de la Xiaguan, din 2007. era tot un tuo cha. Aroma de pruna afumata era intr-adevar foarte placuta si a tinut la infuzii. Totusi gustul de ,,se'', cum spun chinezii, sau astringenta, era mult prea evident. Si sunt deja 7 ani! Daca exista totusi, trebuie macar sa se ,,topeasca'' repede in timpul degustarii. Nu stiu care este deci motivul. Probabil ca este un taidi cha, adica de terasa? Daca ma gandesc la pretul prea ieftin pentru un ceai vechi, cu care l-am achizitionat, este posibil ca acesta sa fie motivul. Dar pentru un taidi cha, eroma era surprinzator de buna?

Are ceaiul incercat de tine inca acea astringenta?

am putea face schimb de cateva grame pentru o infuzie doua....de dragul experimentului? xiaguan tuocha-ul meu nu este atat de vechi, dar merita incercat, pentru ca nu este un ceai rau deloc! ce zici?

Anonim spunea...

salut,
am baut si eu un sheng pu de la Xiaguan, din 2007. era tot un tuo cha. Aroma de pruna afumata era intr-adevar foarte placuta si a tinut la infuzii. Totusi gustul de ,,se'', cum spun chinezii, sau astringenta, era mult prea evident. Si sunt deja 7 ani! Daca exista totusi, trebuie macar sa se ,,topeasca'' repede in timpul degustarii. Nu stiu care este deci motivul. Probabil ca este un taidi cha, adica de terasa? Daca ma gandesc la pretul prea ieftin pentru un ceai vechi, cu care l-am achizitionat, este posibil ca acesta sa fie motivul. Dar pentru un taidi cha, aroma era surprinzator de buna.

Are ceaiul incercat de tine inca acea astringenta?

am putea face schimb de cateva grame pentru o infuzie, doua....de dragul experimentului? xiaguan tuocha-ul meu nu este atat de vechi, dar merita incercat, pentru ca nu este un ceai rau deloc! ce zici?

Anonim spunea...

scuze de multiplele mesaje identice...a fost o eroare in sistemul blogului si de aia, cred....