sâmbătă, 12 ianuarie 2013

lung ching-tashi

 Foarte pretuit si avand o istorie aparte,Lung Ching sau Long Jing(Dragon Well) se regaseste printre primele10 ceaiuri faimoase ale Chinei. Locul de provenienta este zona lacului Xi Hu(West Lake), provincia Zhejiang , insa acum se produce si in alte regiuni ale Chinei.Una din particularitati este forma de sabie a frunzei, procesata astfel in wok-uri speciale.Ceai verde prin excelenta, Long Jing se dezvaluie intr-o infuzie stralucitoare cu un gust energizant si totodata reconfortant.O urma subtila, picanta, intregeste calitatile gustative ale acestui ceai.Infuzat corect cu apa la 75 grade Celsius timp de 1-2 minute maxim, el nu trebuie sa aiba vreo tenta amara. Fara dubiu, un ceai care se preteaza a fi consumat in prima parte a zilei.








2 comentarii:

Unknown spunea...

Long Jing sau Dragon Well (eu prefer ultima denumire) este preferatul meu, dintre toate ceaiurile verzi. Gustul de crud, putin prajit.. e perfect!
Foarte frumoase fotografiile, felicitari!
Raluca

bogdan spunea...

Multumesc pentru apreciere! Intr'adevar gustul de verde crud prajit este extraordinar! Si dulceata ceaiului este speciala! un ceai foarte bun!