Foarte pretuit si avand o istorie aparte,Lung Ching sau Long Jing(Dragon Well) se regaseste printre primele10 ceaiuri faimoase ale Chinei. Locul de provenienta este zona lacului Xi Hu(West Lake), provincia Zhejiang , insa acum se produce si
in alte regiuni ale Chinei.Una din particularitati este forma de sabie a
frunzei, procesata astfel in wok-uri speciale.Ceai verde prin
excelenta, Long Jing se dezvaluie intr-o infuzie stralucitoare cu un gust
energizant si totodata reconfortant.O urma subtila, picanta, intregeste calitatile gustative ale acestui ceai.Infuzat corect cu apa la 75 grade
Celsius timp de 1-2 minute maxim, el nu trebuie sa aiba vreo tenta amara. Fara dubiu, un ceai care se preteaza a fi consumat in prima
parte a zilei.
2 comentarii:
Long Jing sau Dragon Well (eu prefer ultima denumire) este preferatul meu, dintre toate ceaiurile verzi. Gustul de crud, putin prajit.. e perfect!
Foarte frumoase fotografiile, felicitari!
Raluca
Multumesc pentru apreciere! Intr'adevar gustul de verde crud prajit este extraordinar! Si dulceata ceaiului este speciala! un ceai foarte bun!
Trimiteți un comentariu